Sósvertike

Iskolatörténetek

Mindannyiunknak vannak történetei az iskolából. A vertikeieknek is. Az alábbi történeteket volt és jelenlegi vertikei diákoktól hallottuk. Mindenkinek vannak kedves tanárai, barátai és problémái, sőt, olyan történetei is, amikre utólag már nem büszke.

A történetek szereplőit anonimizáltuk.

 

Egyszer azt mondta nekem a tanár, hogy pofonvág. Én meg mondtam neki, hogy nem fogom hagyni. Órán kiosztotta a dolgozatot, én meg mondtam, hogy nem tanultam, vigye el innen. Nem vitte el, én csúnyán mondtam neki valamit. Azt hittem, nem hallja meg, de meghallotta és kiküldött. Mindig belém kötött, szaktanárit adott. A barátnőmmel mindig „kiidegeltük”. Énekeltünk az órán.

 


 

Ez a tanár aranyos, kedves, szépen beszél. xx éves. A legtöbben szeretik. A fiúk nem szeretik, mert nem engedi ki őket cigizni. Akit meglát cigizni, azt viszi az igazgatóiba. De segítőkész.

 


 

Ez a tanár szigorú. Egyszer nem volt radírom, kértem egyet, és beírt egy szaktanárit. xxxxx ruhája volt, és a barátnőmmel röhögtünk rajta, hogy már potyogott a könnyünk. Azt hitték, hogy sírunk. Én voltam a hetes, de annyira nevettem, hogy nem jutottam szóhoz. És akkor beírta a szaktanárit. Az igazgatónővel is beszélt, azt mondta neki, hogy szemtelen vagyok. Szóval voltak ilyen dolgok. Én voltam az osztályban a fej. Mindig én nevettettem meg mindenkit. Kiidegeltük az összes tanárt. Hiányzik az általános iskola.

 


 

Az egyik osztálytársamat megvertem, mert azt mondta nekünk, hogy hülye k****k. A ping-pong asztalnál vertem meg tesiórán. Lenézett minket, és a barátnőm heccelte, hogy Coop-os zoknija van.

 


 

Múltkor a bejárati ajtónál cigiztem, jött a tanár, azt mondta dobjam el. Én meg azt mondtam, hogy “dehogy dobom, ezért még a repülőgép is leszáll!”. Elkérte az ellenőrzőmet. Azt mondtam, hogy mindjárt odaadom, csak elszívom. Meg akart pofozni, de azt mondtam, hogy várjon, eldobom. Aranyos volt, mert nem írt be nekem semmit, és az igazgatóiba se vitt be. Később sajnáltam is, hogy szemtelen voltam.

 


 

Őt nagyon bírom, mert velem jófej, másokkal nem. Nekem szokott segíteni. Feladatlapot ad és segít, ha nem tudom. Azért szeret, mert nem kiabálok az órán és szépen viselkedek.

 


 

De ha beindulok, nem állít le semmi. Egyszer egy gyerek elkezdett pampogni. Megfogtam és adtam neki két pofont, és elmentem. Ő elment a tanáriba árulkodni. Azt mondtam, ő kezdte. Hívták az igazgatót. Külön-külön kihallgattak minket. Azt mondták, kerüljük el egymást.

 


 

Azt a tanárt bírom, mert engem bír az osztályban a legjobban. Mindig hülyéskedik velem. Hát a többivel meg csak bajom van. Mindig kötekednek velem, meg elmondanak mindennek a hátam mögött. Az az egy meg azért bír, mert amikor gyerek volt, olyan volt, mint én. Mindenkinek beszólogatok, órán nem is csinálok semmit. Csak az ő óráján. A többiek nem szeretik. Néha szoktam mondani, hogy ne piszkálják. De csak a háta mögött, különben ciki lenne. Tudja, hogy bírom. A többi tanár nem is foglalkozik velem. Azt mondják, hogy lekezelően beszélek a tanárokkal, és észre sem veszem. De ez nem így van.

 


 

Dohányoztam az iskola területén és jött szemben a tanár, és el se dobtam. A fegyelmi tárgyaláson csak az egyik tanár védett meg, és azért maradhattam a sellyei iskolában. Heti háromszor van fegyelmi tárgyalás. Ilyenkor jönnek a családsegítősök meg a gyermekvédelmisek, és átbeszélik a dolgot. Legalább az egyik szülőnek el kell menni. Megkérdezi az igazgató, hogy hogy volt, én meg nem tagadhatom le, mert a tanár látta. Akkor kiküldenek és megbeszélik, hogy maradhatok-e. Maradhattam. Három hónapos felfüggesztést kaptam. Anyukám nagyon ki volt borulva.

 


 

Az udvaron verekedtem egy fiúval véletlenül. Az egyik haveromnak mutattam egy fogást, és a srác odajött és elkezdett keménykedni. Akkor elkaptam a torkát, de ő levette a kezemet. Adtam neki egyet. Odagyűltek a többiek. De a vertikeiek többen voltak mint a sellyeiek meg a fokiak. Ilyenkor a vertikeiek összetartanak. Mondták hogy adjak neki. Én sajnos olyan vagyok, hogy ha biztatnak akkor adok neki. Megvertem, és az egyik lány szólt az igazgatónak meg az osztályfőnöknek. Ilyenkor beírnak osztályfőnökit vagy igazgatóit. De fegyelmi is indulhat.